Lehdistötiedote 27.10.2004

Verkkopohjainen sovellus tilitoimistoille
BASWARE JA ASP PALVELU YHTEISTYÖHÖN

Basware Oyj ja ASP Palvelu Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen Basware iBanking -ohjelmiston markkinoimisessa. Basware iBanking on selainkäyttöinen sovellus, joka sisältää kattavan paketin yrityksen tarvitsemia taloushallinnon toimintoja. ASP Palvelu toimii palveluntarjoajana ja teknisen ympäristön ylläpitäjänä. Palvelun käyttäjiä tulevat olemaan pienet ja keskisuuret tilitoimistot sekä näiden asiakkaat.

ASP Palvelun hallituksen puheenjohtaja Pasi Ollikainen on toiminut kirjanpitäjänä lähes 30 vuotta josta tilitoimistoyrittäjänä yli 20 vuotta sekä konsulttina eri tilitoimistoille yli 15 vuotta. Hän uskoo ratkaisun tuovan merkittäviä etuja tilitoimistojen ja asiakkaiden siirtyessä sähköisiin toimintatapoihin.

- Jatkossa tilitoimistojen tuottamilta palveluilta odotetaan konsultoivia lisä-arvopalveluita perinteisen tapahtumien kirjaamisen sijaan. Tähän Basware iBanking -ohjelmisto tarjoaa valmiin konseptin järkeistämällä tilitoimistojen ja niiden asiakkaiden välistä työjakoa, toteaa Ollikainen.

Basware iBanking on tapahtumamääriltään ja käyttäjäkunnaltaan Suomen suurimpia ASP-ohjelmistoja, ja se on käytössä esimerkiksi Keskon kauppiailleen tarjoamassa tilitoimistossa, Vähittäiskaupan Tilipalvelussa.

- Uusi yhteistyösopimus tarjoaa meille mahdollisuuden laajentaa ohjelmiston tilitoimistoasiakaskuntaa merkittävästi. PK-yritysten taloushallinto on suurelta osin Suomen noin 4.000 tilitoimiston hoidossa, arvioi myyntipäällikkö Marko Lappalainen.Basware kehittää järjestelmiä ja yritysten taloushallinnon tehostamiseen. Basware Cash Management -ratkaisu on käytössä tuhansissa yrityksissä. Baswarellä on toimipaikat Tampereella, Helsingissä ja Oulussa ja noin 100 työntekijää. Liikevaihto vuonna 2003 oli noin 8 milj. euroa.

ASP Palvelu on syyskuun 2004 alussa perustettu yhtiö, jonka tarkoituksena on tuottaa sovellusvuokrausta tilitoimistoille ja heidän asiakkailleen sekä yksittäisille yrityksille eri ohjelmistotalojen valmiilla ohjelmistoilla ja itse tehdyillä ohjelmistoilla sekä alan konsultointia. Ohjelmistot muuttuvat yritysten tarpeiden ja lainsäädännön mukaan jatkuvasti jolloin tilitoimistot joutuvat jatkuvasti painimaan ohjelmistojen päivitysten ja muutosten kanssa. ASP Palvelun tarkoi-tuksena on huolehtia tästä niin tilitoimistojen kuin heidän asiakkaidensakin puolesta tarjoamalla ajantasaiset ohjelmat käytettäväksi edullisesti internetin välityksellä.

Lisätietoja Basware Oyj, myyntipäällikkö Marko Lappalainen
marko.lappalainen@Basware.fi, puh. 040 839 6775

ASP Palvelu Oy, hallituksen puheenjohtaja Pasi Ollikainen
pasi.ollikainen@suomen-asp.fi, puh. 050-553 1401